Titulaerlaan 39 | 4841 GS Prinsenbeek | tel. (076) 541 77 18
Klassieke Homeopatie

Als het natuurlijk evenwicht in het lichaam verstoord raakt, ontstaan er klachten of zelfs ziekten. De homeopathische arts gaat op zoek naar de oorzaken van deze verstoring.

 

Klassieke Homeopathische Geneeskunde

Samen met de patiënt bekijkt de homeopathische arts naar de samenhang van uw lichamelijke- en geestelijke klachten. Dit is een aanvulling op een eventueel door huisarts of specialist gestelde diagnose, zo nodig vindt overleg plaats.

 

Vervolgens wordt getracht om met homeopathische geneesmiddelen het natuurlijke evenwicht te herstellen. Hierdoor kan het lichaam zichzelf weer herstellen. Uit de meer dan duizend geneesmiddelen zoekt de homeopathische arts het middel dat precies bij u past.

 

(Klassieke) Homeopathie kan op elke leeftijd en bij bijna alle ziekten worden toegepast. Als genezing niet mogelijk is, brengt homeopathie vaak verlichting, ook bij ernstige aandoeningen. Doorgaans kunt u de homeopathische geneesmiddelen gebruiken naast de medicijnen die u van de huisarts of specialist heeft gekregen.

 

Natuurlijke geneeswijze

Homeopathische geneesmiddelen worden bereid uit natuurlijke producten, vooral van planten en mineralen. Om de geneeskracht te versterken en de schadelijke werking weg te nemen, worden deze producten sterk verdund en geschud. Dit noemen we potentiëren: krachtiger maken. Een homeopathisch geneesmiddel stimuleert uw eigen herstelvermogen om de ziekten te overwinnen.

 

Relevante links:

www.vereniginghomeopathie.nl  

www.homeopathie.nl

www.avig.nl 

www.hahnemann.nl  zie rechts bij patientinformatie.  

 

 
 
© A.G. Maris 2010