Titulaerlaan 39 | 4841 GS Prinsenbeek | tel. (076) 541 77 18 | email info@doktermaris.nl
Acupunctuur

Acupunctuur als geneeswijze is al duizenden jaren oud en vindt haar oorsprong in de traditionele Chinese geneeskunde. In deze geneeskunde wordt ziekte gezien als een verstoring van energetisch-evenwicht in het lichaam. Ieder mens heeft een bepaalde hoeveelheid levensenergie die via banen (meridianen) door het lichaam stroomt. Als het energetisch evenwicht verstoord is of de energiedoorstroming wordt geblokkeerd ontstaat ziekte.

 

Bij acupunctuur wordt de patiënt behandeld met naalden op punten van de huid die via energiebanen in verbinding staan met de aangedane lichaamsdelen of organen. Acupunctuur kan o.a. uitkomst bieden bij verkoudheden, bijholteontstekingen, bronchitis, astma, allerlei soorten lichamelijke pijn, bij galblaasklachten, maagklachten, zenuwpijn. Bij onomkeerbare ziekteprocessen wordt acupunctuur vaak toegepast om de pijn te verlichten.

Electro acupunctuur is het meten van meridianen waarbij de functie van organen en oude ontstekingen en infecties kunnen worden gemeten. Bij een infecties worden toxinen gevormd. Als je herstelt van een infectie blijven toxinen in het lichaam. Deze kunnen na verloop van tijd toch actief worden. Dan blijf je bijvoorbeeld moe na Pfeiffer. Ook kunnen implantaten of oude vullingen die mogelijk al verwijderd zijn toch nog in het lichaam een storing geven. Dat is dan te meten middels electro acupunctuur volgens Voll.

Relevante links:

www.acupunctuur.com

 
 
© A.G. Maris 2010